torsdag 11. oktober 2007

Dag-4 på HiBo

Da var vi igang med Ms-Word delen av kurset. Det var 14 personer som hadde meldt seg på, 10 kom. Blant dem var der en betydelig bredde i erfaring med Word. En visste ikke hva 'Start-knappen' nederst til venstre i Windows var til for, og måtte ha hjelp til å starte programmet. I den andre enden var der studenter som kan betegnes som viderekomne.
Noen måtte forlate oss tidlig av forskjellige grunner. Det ser ut til å være et mønster: Det er de som kan mest fra før som holder ut helt til de 2 timene er over. Er det derfor at de kan mest? Er de mest motivert for å lære noe nytt? Jeg vet ikke. Ettersom det er disse som blir intervjuet etter at undervisningen er over, får vi svært positive reaksjoner på spørsmål om de har hatt utbytte av dette korte kurset. Vi vet jo ikke hva de som allerede har gått ville ha sagt.
En annen ting: omtrent alle surfer på Internet i timene! Vi har jo ikke noe mandat til å be studenter på HiBo om å holde opp med surfingen, dette er bare en observasjon!
I morgen har vi lagt opp til å drive mest med repetisjon, hvis det går bra kan vi også ta med litt nytt også.

2 kommentarer:

Thomas sa...

Som dagfinn sier går kursene ganske bra, det at folk surfer på nett virker heller ikke som noe problem siden nivået er så forskjellig. De som kan minst blir fulgt opp, mens de som kan eller forstår det som blir gjennomgått tar seg en pause til vi går videre.

Per Arne Godejord sa...

Dere ser ut for å dette under god kontroll! Dette med surfing i timene er ikke uvanlig. Bra blogg dette,der dere både beskriver og reflekterer.

PAG