onsdag 17. oktober 2007

Dag 8 på HIBO

Dag 8 er over, og vi har nå gjennomført kurs  over 6 samlinger i excel, word og webdesign.
I går og i dag var det html på timeplanen,  begynte i går med grunnleggende innføring rundt webservere, klienter, ftp og litt om sikkerhet, videre så vi på html kode og hva som skal til for å lage en nettside i notisblokk.
Selv om vi så på en del html kode, tror jeg ikke de lærte så mye kode, men de fikk iallefall en liten innføring i hva som ligger bak en nettside. Det ble også vist frem, og delt ut kode til noen sider dagfinn skrev på forhånd, slik at de har noe å se etter om de vil prøve selv.

I dag hadde vi andre samling i webdesign, brukte dagen til eksperimentering med programmet Frontpage. La opp undervisningen slik at vi alle lagde en side i lag, eksperimenterte med frames, 
linker, farver, og andre funksjoner vi følte behov for å gå gjennom,  men vi oppdaget vel at det ble mange baller i luften, og folk hadde problemer huske ting vi startet med, løsningen er nok å eksperimentere på egenhånd nå som de har fått innføringa for å få ting til å sitte bedre.

Så hva har de lært? Håper de sitter igjen med et intrykk av hvordan nettsider fungerer og har lært nok med frontpage slik at de klarer lage seg en nettside.

Ellers, har vi hjulpet lærere med forskjellige spørsmål rundt datamaskinen på kontoret, det har dreid seg om instillinger i outlook, nettleseren, brannmurer, trådløsnett og skriveprogrammer.

Ingen kommentarer: